PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دراج پرنده مورد علاقه شكارچيان


emily
16-03-2011, 03:31 PM
دراج پرنده مورد علاقه شكارچيان


دراج پرنده اي است از تيره ماكيانيان از نظر ظاهري جثه اي متوسط(حدود 25-35 سانتي متر) و تقريباً هم اندازه كبك دارد.پرنده نر اندكي از جنس ماده خود بزرگتر است و بدني خوش رنگ و زيبا دارد .

سر تيره رنگ گونه ها سفيد و گردن خرمايي رنگ و در انتها با خالهاي سفيد پوشيده شده است سينه به رنگ سياه پهلوها تيره رنگ با خطوط بلوطي خرمايي ديده مي شود و دمي سياه و سفيد با خطوط موازي وزيبا دارد.

پرنده ماده اندازه اي كوچكتر دارد و به زيبايي جنس نر نيست و بدني كم رنگتر و به رنگ قهوه اي را داراست.اين پرنده (http://nature.harferooz.com/www.nature.harferooz.com) معمولاً به صورت جفت ديده مي شود و عموماً پرنده نر بواسطه آواز خواندن و رنگهاي الوان مشخص بهتر از پرنده ماده ديده مي شود .معمولاً پرنده نر آواز مي خواند و صداي آن صبح زود و در هنگان غروب آفتاب شنيده مي شود .پرنده نر ب رروي تله خاك يا سنگي مي ايستد و با صداي بلند آوازي زيبا مي خواند.پرواز اين پرنده از روي زمين صدايي شبيه درررل را دارد اين پرنده در دشتها و علفزارها همراه با پوشش گياهي مناسب مثل درختچه هاي گز و حاشيه مزارع و در كنار رودخانه ها و ني زارها زندگي مي كند.

http://nature.harferooz.com/photos/images/595doraj.jpg (http://nature.harferooz.com/photos/view.php?filename=595doraj.jpg)


تاكنون 6 گونه از دراج در جهان شناسايي شده است كه دركشورهاي ايران در شمال و شرق عراق و جنوب تركيه زندگي مي كنند و پراكندگي آنها در ايران به شرح زير است:

شمال و شمال شرقي:دشت تركمن صحرا –ذخيره گاه زيست كره و تالاب بين المللي ميانكاله

شمال غربي: دشت مغان ارسباران

جنوب شرقي جنوب و جنوب غربي:پارك ملي خبر و روچون-پناهگاه حيات وحش مهروئيه-منطقه حفاظت شده رودخانه هاي دز و كرخه-.

اين پرنده (http://nature.harferooz.com/www.nature.harferooz.com) تحت حفاظت سازمان محيط زيست بوده و حفاظت مي شود و شكار آن با پروانه عادي ممنوع است.در انتها براي بهبود وضعيت اين پرنده و تمام پرندگان پستانداران –خزندگان ايران بايد هر كس به نوبه خود حافظ و حامي محيط زيست و حيوانات باشد تا نتيجه مثبتي حاصل شود.