PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : زنبور و حرفه ی کاغذ سازی


emily
26-02-2011, 03:57 PM
زنبور و حرفه ی کاغذ سازی



بشر معتقد است که همه چیز را خود اختراع کرده است ولی مطالعه در زندگی حیوانات نشان می دهد که آن ها به کمک غریزه خود بسیاری از کشفیات انسان را از مدت ها قبل می شناخته اند و به کار می برده اند. مثلاً ما فکر می کنیم که کاغذ از اختراعات بشری است در حالی که زنبور زرد و درشتی به نام "همینوپتر"، قبل از انسان نوعی کاغذ (http://nature.harferooz.com/www.nature.harferooz.com)برای بنای لانه خود ساخته است و نه تنها کاغذ معمولی بلکه بنا به اقتضای محل، مقوا یا نوعی کاغذ مرکب خشک کن نیز درست می کند. زنبور دیگری به نام "پلیبیا اسکوتلاریس" که ساکن اروگوئه و آرژانتین است، کاغذ می سازد و چنان با آب دهان آن را صیقل می دهد که می توان بر روی آن نوشت.


http://nature.harferooz.com/photos/images/989znborasal_1.jpg (http://nature.harferooz.com/photos/view.php?filename=989znborasal_1.jpg)


این حشره (http://nature.harferooz.com/www.nature.harferooz.com) لانه اش را در زمین، در سوراخ درختان، مابین دیوارهای قدیمی، زیرشیروانی یا در داخل منازل می سازد. اگر لانه و در محلی باشد که از نفوذ آب باران در امان باشد معمولاً آن را از نوع کاغذ مرکب خشک کن می سازد وگرنه از کاغذ صیقل خورده استفاده می کند که در برابر آب باران نفوذ ناپذیر است. در باهییا نوعی از همین زنبور وجود دارد که در ساختن لانه از اشکال مختلف برگ های درختان تقلید می کند و اغلب دیده شده که لانه حشره شبیه برگ درختی است که روی آن قرار دارد.

حشره (http://nature.harferooz.com/www.nature.harferooz.com) دیگری از همین خانواده در مکزیک و برزیل وجود دارد که لانه اش را بوسیله یک حلقه مقوایی بین دو شاخه درخت می سازد و مقوایی به این ظرافت و محکمی کمتر دیده شده است.داخل لانه های این حشرات بنا به عادات هرنوع از آن ها مختلف و متنوع است و رنگ لانه ها نیز متفاوت است.گاه زرد گاه قهوه ای و گاه خاکستری رنگ می باشد.