ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 23 گونه جانوري کشور در معرض بحران و نابودي


emily
27-02-2011, 05:57 PM
23 گونه جانوري کشور در معرض بحران و نابودي


محمد جواد محمدي زاده : 13 گونه از اين تعداد در شرايط بحراني قرار گرفته که شش گونه از آنها در آذربايجان غربي زيست مي کنند.

وي با اشاره به اقدامات در دست انجام سازمان در راستاي تقويت و حفظ اين گونه‌ها بيان داشت: گوزن زرد ايراني، پلنگ و سياه گوش از تيره پستانداران، انواع درناها، عقابها، لاشخورها و جغدها و اردک مرمري از تيره پرندگان، لاک پشت دريايي، افعي، انواع عقربها و لاک پشت از تيره خزندگان و ماهيان خاوياري و يک نوع کوسه ماهي (http://nature.harferooz.com/www.nature.harferooz.com) گونه هاي در معرض تهديد هستند.


http://nature.harferooz.com/photos/images/627L00932253764.jpg (http://nature.harferooz.com/photos/view.php?filename=627L00932253764.jpg)



ايجاد مرکز تحقيقات ميش مرغ در آذربايجان غربي

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست کشور در ادامه به وضعيت زيستي گونه نادر و در معرض خطر ميش مرغ اشاره کرد و بيان داشت: اين پرنده در ليست سرخ IUCN ثبت شده و تنها زيستگاه آن در شمالغرب کشور و زيستگاه اصلي آن در دشت سوتاوه بوکان قرار دارد.

محمدي زاده با بيان اينکه اين پرنده به ندرت پرواز کرده و بيشتر ترجيح مي‌دهد که راه برود، گفت: 40 قطعه از اين پرنده ارزشمند در زيستگاه هاي آذربايجان غربي زيست مي‌کنند.

وي با اشاره به ايجاد مرکز تحقيقات ميش مرغ در استان گفت: اين مرکز در زميني به مساحت دو هکتار به منظور حفاظت، احيا و تکثير گونه ميش مرغ احداث مي‌شود.

معاون رئيس جمهور با بيان اينکه منطقه زيستگاه دشت سوتاوه به پناهگاه حيات وحش تبديل شده، خاطرنشان کرد: با احداث اين مرکز گونه کمياب اين پرنده افزايش يافته و اميدواريم به 100 قطعه در يک سال آينده برسد و از خطر نابودي نجات يابد.

محمدي‌زاده اظهار داشت: 194 گونه از پستانداران در کشور وجود دارد که 54 مورد آن يعني 27 درصد ‌کل اين گونه‌ها مربوط به استان آذربايجان‌ غربي است.