PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چکاوک بال سفید


emily
01-03-2011, 12:07 PM
چکاوک بال سفید


پرنده (http://nature.harferooz.com/www.nature.harferooz.com) 18 سانتیمتر طول دارد و اندازه اش بزرگ و منقارش کوتاه و ضخیم است. پشت بال ها در پرواز با حاشیه سفید و پهن شاهپرهای ثانویه خاکستری سیاه رنگ شاهپرهای اولیه قهوه ای تیره و پیش بال ها قرمز قهوه ای دیده می شود.در پرنده بالغ پیشانی قرمز بلوطی و زیر بال ها سفید است.

سفیدی پرهای حاشیه ای دم بیشتر از چکاوک طوقی است. در پرنده نر تارک و گوشپرها قهوه ای صورتی پوشپرهای بالای دم قرمز آجری است و اغلب در کناره های سینه لکه های قرمز دیده می شود.

روی زمین هنگامی که بال ها بسته است ، سفیدی بیشتری دیده می شود و صورت لخت به نظر می آید.پرنده ماده با تارک رگه رگه قهوه ای رنگ دیده می شود. در گنجشک برفی نیز شاهپرهای ثانویه سفید است و در بعضی از پرهای پوششی بال هایش ، سفیدی به چشم می خورد ولی شکل و رنگ منقار متفاوت است. صدای این پرنده در پرواز اندکی خشک و شبیه «ود، wed» یا «وَد، wad» و نیز مانند طرقه چکاوک به صورت «شری ل- شری ل- شری ل ،schirrl-schirrl-schirrl» شنیده می شود.

http://nature.harferooz.com/photos/images/39800000008862.jpg (http://nature.harferooz.com/photos/view.php?filename=39800000008862.jpg)


زیستگاه (http://nature.harferooz.com/www.nature.harferooz.com) این پرنده در علفزارهای خشک و مناطق استپی به سر می برد. در ایران زمستان ها در زمین های پست نواحی دریای خزر و شمال شرقی ایران نسبتاً فراوان است و در زمستان های بسیار سخت ، تعداد بیشتری از آنها دیده می شود.