قدیمی 28-02-2011, 04:00 PM   #1
emily
(کاربر طلایی)
 
emily آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Feb 2011
نوشته ها: 956
Cross خطر انقراض 40 قلاده خرس سياه آسيايي



خطر انقراض 40 قلاده خرس سياه آسيايي

خرس سياه آسيايي که از سوي اتحاديه بين‌ المللي حفاظت از محيط زيست و منابع طبيعي (IUCN) گونه اي به شدت در معرض خطر نام گرفته و هم رده يوزپلنگ آسيايي از آن ياد مي شود در مناطق جنوب و جنوب شرق ايران با جمعيتي نزديک به 40 قلاده زندگي مي کند.

اين آمار را در حالي مديرکل اداره محيط زيست استان سيستان و بلوچستان براي اولين بار در اختيار خبرگزاري مهر قرار داده که گمان مي رود سرنوشت يوز ايراني براي اين گونه در معرض خطر در حال تکرار است.

با اين همه بسياري از فعالان و متخصصان محيط زيست جمعيت خرسهاي سياه آسيايي را رو به کاهش مي دانند و معتقدند هنوز از طريق مراجع تخصصي و دولتي، هيچ گونه اظهار نظر و ارائه اطلاعاتي انجام نشده و سرشماري و مطالعه دقيق و يا نسبي در مورد زيستگاهها و جمعيت اين گونه جانوري در ايران انجام نشده است.

در همين رابطه مديرکل محيط زيست سيستان و بلوچستان به مهر گفت: خرس سياه يکي از زيرگونه هاي خرس هيمالايا است که البته به صورت بومي در جنوب ايران زندگي مي کند. اين گونه در شمالغرب و مرکز پاکستان نيز ديده شده و البته جمعيت اندک و پراکنده اي دارد.

تورج همتي با اشاره به موقعيت در خطر خرس آسيايي تاکيد کرد: جمعيت خرس آسيايي از جمعيت يوزپلنگ آسيايي کمتر است و وضعيت خطرناکي دارد. البته "IUCN " نسبت به اين گونه حساس شده و از نظر اهميت و اولويت بندي جزو گونه هاي در اولويت اين سازمان است.

اين مقام مسئول و متخصص محيط زيست از تدوين برنامه اي در سازمان محيط زيست کشور با همکاري کارشناسان اداره کل استان براي حفاظت از خرس آسيايي خبر داد و افزود: براي احياي اين گونه در معرض خطر نيازمند اقداماتي مانند ارائه و اجراي برنامه جامع مديريت و حفاظت از سوي معاونت محيط طبيعي سازمان هستيم.




همتي اضافه کرد: در دو سال اخير دوبار از اين گونه تصوير برداري شده که نشان دهنده ادامه حيات آن در زيستگاههاي شهرستان نيکشهر است. با اين حال دنبال اين هستيم که اين زيستگاه را به عنوان الگوي زيستگاهي و يک نماد و المان زيستي معرفي کنيم.

مديرکل محيط زيست سيستان و بلوچستان با تائيد تهديد حيات خرس سياه آسيايي در ايران گفت: خرس سياه علاوه بر بلوچستان در کرمان و هرمزگان نيز زندگي مي کند ولي به دليل امنيت اکولوژيک و وجود منابع غذايي کافي در زيستگاه شهرستان نيکشهر مي تواند وضعيت بهتري داشته باشد.

وي تاکيد کرد: وجود نخلستانهاي خرما، حدود صد گونه گياهي، بيش از 15 گونه بومي گياهي نادر و وجود رويشگاه گياه منحصر بفرد "هرداز" توانسته محيط خوبي براي زندگي خرس سياه بوجود آورد اما بايد پذيرفت با اينکه دسترسي انسان به زيستگاهها در ايران کم است ولي مهمترين عامل تهديد اين گونه انسان است.

زيستگاه خرس سياه در بلوچستان ايران شامل "قصر قند"، ارتفاعات "آب بند" و "کوشات" و زيستگاه نويافته "داروکان" در ارتفاعات بخش مرکزي نيکشهر است. با اين حال مناطق شمال و شمال شرق نيکشهر بلوچستان مهمترين زيستگاه خرس آسيايي است که شامل ارتفاعات "سرحد" ارتفاعات "ملوران وجوزدر" و همين طور مناطق نگودر در ارتفاعات "شوشين" است.

تورج همتي همچنين به مشاهده خرس سياه در مناطق مختلف بلوچستان به عنوان زيستگاه اصلي اين حيوان اشاره کرد و گفت: با نصب دوربينهاي تله اي در شهرستانهاي سرباز و ايرانشهر و سراوان به خصوص در منطقه حفاظت شده "بيرک" شاهد حضور خرس سياه هستيم، همچنين به شيوه غير مستقيم با توجه به رد پا و فضولات حيواني حضور اين گونه رصد و به اثبات رسيده است.

emily آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
گردشگری, جهان گردی, خرس, خرس سیاه, طبیعت, طبیعت و توریسم, طبیعت گردی


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است

انتخاب سریع یک انجمن

War Dreams    Super Perfect Body    Scary Nature    Lovers School    Winner Trick    Hi Psychology    Lose Addiction    Survival Acts    The East Travel    Near Future Tech    How Cook Food    Wonderful Search    Discommend

Book Forever    Electronic 1    Science Doors    The Perfect Offers    Trip Roads    Travel Trip Time    Best Games Of    Shop Instrument    Allowedly


All times are GMT. The time now is 12:55 PM.


کپی رایت © 1388 . کلیه حقوق برای وبگاه حرف روز محفوظ است