نمایش پست تنها
قدیمی 20-04-2011, 11:34 AM   #1
neda
(کاربر طلایی)
 
neda آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Mar 2011
نوشته ها: 648
News صدور پروانه شکار در آلمان


معجزه آلمان ها؛ شكار كمتر، ارزآوري بيشتر

حزب سبز آلمان مشهور است. در بسياري تصميم گيري هاي مهم مملكتي سبزها حضور پررنگ و نقش تعيين كننده اي دارند. براي همين در حفظ محيط زيست يك كشور پيشرفته و پيشگام به حساب مي آيد. شايد به همين دليل «جاناتان تورتلات» كارشناس و متخصص گردشگري آنها را صاحب بهترين گونه هاي شكاري مي داند. او معتقد است؛ كشورهاي موفق در حفاظت محيط زيست، شكارهاي بهتر و بيشتري در اختيار دارند. پرورش گونه هاي جانوري و حفاظت از آنها به ايشان امكان بهره برداري صنعتي را داده است. وقتي كشوري پروانه شكار صادر مي كند، يعني آن تعداد مجوز مربوط به تعداد مازاد گونه هاي شكاري است.



در ايران اما هرگز اين اتفاق نيفتاده است. با خوش بيني مي توان تصور كرد محيط زيست از آمار شكارها اطلاعي ندارد و با نگاهي كه تعداد پروانه هاي اين سازمان در طول فصل شكار نشان مي دهد و تاكيدي كه بر صحت آمار مي شود به بخش تلخ ماجرا يعني عدم حفاظت صحيح و علمي برمي خوريم. «افشين كريمي» مدير نظارت و بازرسي سازمان محيط زيست، گفت: «تشكل هاي غيرانتفاعي در آمارگيري به سازمان كمك مي كنند و تنها تشكلي كه در اين راستا سازمان را ياري مي دهد، جبهه سبز است.

افراد اين تشكل بخشي از منطقه را به شكل تقريبي سرشماري مي كنند و آن بخش از مساحت منطقه مورد نظر را به تمام آن تعميم مي دهند. البته با در نظر گرفتن ضريب شكارها در مناطق سرشماري نشده است. اين روش كلاسيك و قديمي هر شنونده اي را ياد تاريخ باستان و حساب و كتاب چرتكه اي مي اندازد. وقتي اين خبر به ما تلنگر زد كه «آگوستينس فون پاپن» براي ديدار از طبيعت ايران و بررسي وضعيت باشگاه هاي تيراندازي و شكار، از آلمان به ايران آمده است به سراغش رفتيم.

آلمان ها سالانه ميليون ها دلار از صدور پروانه شكار به جيب مي زنند. براي مثال مي توان به شكار يك گونه در سال گذشته ميلادي اشاره كرد. سال 2006 آنها توانستند از فروش 600 هزار پروانه شكار گراز، مبلغي حدود يك ميليون و 800 هزار يورو به دست آورند. گونه هاي شكاري آلمان از لحاظ تنوع زيستي نسبت به ايران بسيار كمتر است.

ولي آنها توانسته اند از همين گونه هاي محدود چندين برابر صادرات غيرنفتي ايران را نصيب خود كنند.

روش نگهداري و حفاظت در آلمان جالب توجه است. مجوز اسلحه به شكل ايران صادر نمي شود. در ايران صرفا مسايل امنيتي در نظر گرفته مي شود ولي كشورهاي پيشرفته كه در صلح پايدار به سر مي برند خيالشان از اين بابت تا حد زيادي آسوده است. مردم آلمان براي دريافت پروانه حمل سلاح بايد در آزموني سخت قبول شوند كه تيراندازي ساده ترين بخش آن است.

«فون پاپن» مي گويد: «براي قبولي در اين آزمون حداقل يك سال زمان لازم است. كتاب هايي در باب حفاظت محيط زيست و حيات وحش، شناخت گياهان و درختان، روش هاي شكار، سربريدن و پوست كندن حيوان، رفتار با شكار، آشنايي با انواع سلاح و شناخت فصل هاي شكار بايد از مرز مطالعه گذشته و در آزمون پرسيده شود تا فرد موفق به اخذ پروانه حمل سلاح شود.»
شكارچياني كه قصد شكار دارند ابتدا 80 يورو پرداخت مي كنند و با پرداخت اين مبلغ مجوز رفتن به شكارگاه هاي متعدد كه حدود 70 درصد در اختيار دولت است را پبدا مي كنند. براي صيد هر شكار بسته به گونه و اندازه و محل شكار مبلغي متفاوت مي پردازند. به دليل پراكندگي گونه ها در ايالتهاي مختلف نرخ تغيير مي كند.

گراز از گونه هاي شكاري رايج و فراوان در دنياست. زاد آوري خوب اين حيوان به بقاي نسلش كمك شاياني مي كند. سال گذشته و جاري نرخ شكار گراز در آلمان 300 يورو اعلام شد. البته چون اين حيوان به شكل گروهي زندگي مي كند، زدن توله گراز يا سرگروه ماده شامل جريمه اي سنگين مي شود. دليلش به هم خوردن نظم گروه يا همان خانواده گرازهاست.

پس از كشته شدن سرگروه، گرازهاي ديگر پراكنده مي شوند و زودتر از معمول با خطرات مواجه و از بين مي روند.» نكته جالب ديگري كه فون پاپن به آن اشاره مي كند حضور نماينده حزب سبز در كابينه است. وزير كشور آلمان نماينده سبزها و از حاميان سرسخت محيط زيست است. ولي ساز و كار پرورش و تكثير و حفاظت از گونه ها سبب شده او به شكار 500 هزار مرغابي (تنها يك گونه پرنده) در سال هيچ انتقادي نداشته باشد.

در آلمان پروانه شكار تنها از طريق دولت صادر مي شود و معمولا گونه هاي شكاري اين كشور را گراز، گوزن، روباه، خرگوش و راسو تشكيل مي دهد. فون پاپن كه خود صاحب و مدير باشگاه هاي تيراندازي و كانون شكار در آلمان است مي گويد: «روش سنتي تله گذاري با مجوز و تنها براي روباه، خرگوش و راسو انجام مي شود. شكارچيان هر سال با پايان فصل شكار و بررسي وضعيت گونه ها طرح هاي حفاظتي براي نگهداري بهتر به دولت ارايه مي كنند كه پس از انجام مطالعه و تحقيق مورد تاييد و اجرا قرار مي گيرد.»

neda آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول