نمایش پست تنها
قدیمی 03-03-2011, 05:08 PM   #1
Magnum
(کاربر طلایی)
 
Magnum آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Mar 2011
نوشته ها: 512
P Go شکار در ایران



شکار در ایران

در هر يک از کشورها قواعد و مقررات مخصوصي براي شکار حيوانات مختلف هست و نيز در هر نقطهاي جانوران خاصي براي شکار وجود دارد. در کشور ايران شکار بيشتر جنبه تفريحي دارد جز شکارماهي و استفاده از پر برخي از پرندگان يا پوست برخي از حيوانات.




حيوانات شکاري در ايران در پنج منطقه پيدا ميشود:


1- سواحل درياي خزر
2- فلات مرکزي
3- کوههاي لرستان و کوهکيلويه
4- خوزستان
5- سواحل خليج فارس و بلوچستان.

در سواحل درياي خزر بواسطهگرمي هوا و وجود جنگل‚ حيوانات عظيمالجثه از قبيل ببر و پلنگ وخرس يافت ميشود و جانوران کوچک نيز مانند روباه و شغال و خوکوحشي و گراز و سمور و سگ آبي و سنجاب و خارپشت و خرگوش وگاوميش و گربه وحشي زيست ميکنند. و اقسام مارهاي زهردار و آبي و انواع بز کل‚ مرال‚ پازن و انواع لاکپشت وجود دارد. در فلاتمرکزي پلنگ و يوزپلنگ‚ کفتار‚ گورخر‚ آهو‚ گربه وحشي‚ روباه‚خرگوش‚ گرگ‚ شغال و غيره ديده ميشود.

در کوهستانهاي لرستان و کوهکيلويه يوزپلنگ و خرس و گرگ و روباه و گربه وحشي و بندرتپلنگ و بز کل و غيره يافت ميشود. در خوزستان سابقا در نيزارهاشير بوده ولي اکنون نيست و انواع آهو و موشهاي صحرايي زندگي ميکنند.

در سواحل خليج فارس و بلوچستان پلنگ‚ گرگ‚ شغال‚ بزکوهي‚ آهو و گاو کوهي يافت ميشود. در بيشتر کشورهاي جهان پوست حيوانات وحشي و خز و غيره اهميتفوقالعادهاي دارد و در اروپا و آمريکا اين اجناس از حيث قيمت بااشياء تجملي و جواهرات برابري ميکنند‚ و در ايران نيز بااينکه از اينحيث در درجه دوم اهميت قرار دارد ولي باز ميتوان تا اندازهاي از آنبهرهمند شد بويژه پوست روباه که اين جانور در ايران فراوان است وپوست پلنگ که از جنس زيباترين پوست پلنگها ميباشد. براي طيور شکاري نيز در ايران سه منطقه ميتوان مشخص کرد:

1-سواحل خليج فارس
2- سواحل بحر خزر و قسمتي از البرز شمالي
3-فلاتهاي مرکزي.

عدهاي از طيور مدت کمي در ايران زندگي ميکنندمانند پرندگان شمالي روسيه که در سرماي سخت زمستان به سواحلدرياي خزر ميآيند و در اوايل تابستان به محل اصلي خود بازميگردند. طيور ايران را به دو نوع ميتوان تقسيم کرد:

1- طيور اهلي‚ از قبيلاردک‚ غاز‚ مرغ شاخدار‚ بوقلمون و غيره.
2- طيور وحشي‚

اول:حلالگوشتها‚ مانند اردک وحشي‚ درنا‚ سياهسنبلي‚ بلدرچين‚ يلوه‚هوبره‚ خروس کولي‚ کبوتر چاهي‚ توکا‚ سار‚ تيهو‚ باقرقره‚زنگولهبال‚ کبک‚ کبک دري‚ قمري‚ چکاوک و غيره.

دوم: حرامگوشتها‚مانند عقاب‚ باز‚ طرلان‚ شاهين‚ بالابان‚ لکلک‚ قوش‚ قرهقوش‚قرقي‚ کرکس‚ سبزهقبا‚ هدهد‚ حواصيل‚ ماهيخوار و اقسام جغد وموشخوار و غيره. شکار ماهي در ايران رايج است و بيشتر در نقاط زير صورت ميگيرد:

1- درياي خزر
2- خليج فارس
3- درياچه پريشان.

در گيلان 41 نوع ماهي بدين شرح شکار ميشود: ماهي سفيد‚ سوف‚ سيم‚ کپور‚ آزاد‚گلي‚ کله‚ تيان‚ ماشک‚ قزلآلا‚ پلور‚ ماشي‚ بينو و پلت. در مازندران بيشتر 8نوع ماهي شکار ميشود بدين شرح:

ماهي سفيد‚ سيم‚ سوف‚کپور‚ آزاد‚ اورنج‚ چکا‚ تلاوج. در استرآباد‚ چهار قسم ماهي صيدميکنند: تلاجي‚ ليش‚ سازان و سفيد. علاوه بر شکار ماهيهاي فوقهمهساله مقدار فراواني خاويار در شکارگاههاي بحر خزر به دستميآيد که آنرا به شکل خاويار سفيد و سياه در خارج از ايران بخصوص در روسيه شوروي به فروش ميرسانند. فصل شکار ماهيدر ايران از 32 آذرماه تا 02 ارديبهشت سال بعد است.

در خليج فارس ماهي خوراک نسبت به بحر خزر کمتر است از اينرو ماهيهايي که در خليج فارس و رودهاي آن شکار ميشود کم است و بيشتر براي خوراک اهالي است و اقسام آن از اين قرار است: ماهي قباد‚ حلوا‚شوريده‚ سنگسر‚ شئوم‚ رشد‚ گزاف‚ بيدار‚ طار‚ سفيد‚ صدف و شور. در درياچه پريشان که در سهفرسخي کازرون قرار دارد‚ مقدار کمي ماهي شکار ميشود. شکار مرواريد نيز در بنادر و جزاير ايران از قبيل بندر طاهري‚ عسلويه‚ بستانو و لنگه‚ و جزاير شيخ شعيب و هندرابي و کيش و قشم و خارک و بحرين بعمل ميآيد. )

Magnum آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول