طبیعت و توریسم (طبیعت ایران و جهان، نقاط دیدنی، گردشگری)؛

طبیعت و توریسم (طبیعت ایران و جهان، نقاط دیدنی، گردشگری)؛ (http://nature.harferooz.com/index.php)
-   بیابان ها و کویرهای ایران (http://nature.harferooz.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   بیابان پشت ریگ (http://nature.harferooz.com/showthread.php?t=1903)

emily 29-05-2011 05:23 PM

بیابان پشت ریگ
 

بیابان پشت ریگ

نام انگلیسی : Posht-e Rig desert

نام فارسی : بیابان پشت ریگ

موقعیت جغرافیایی

بیابان پشت ریگ قسمتی (شرق) از بیابان بزرگ بندریگ واقع در شمال شرقی کاشان و شمال ابوزیدآباد در محدوده جغرافیایی 33/50 درجه تا 34/19 درجه شمالی و 51/53 درجه تا 52/12 درجه شرقی واقع در استان اصفهان است.

این بیابان از شرق با محدوده پارک ملی کویر از شمال به دریاچه نمک قم (آران و بیدگل) از غرب به بیابان مرنجاب و بیابان ریگ بلند و از جنوب به شهرستان ابوزید آباد محدود می شود.


این بیابان در نواحب غربی و مجاورت مرنجاب پوشیده از تپه های ماسه ای تثبیت شده و در نواحی مرکزی خاکهای قلیایی با پوشش گیاهی اندک می باشد. در مناطق شرقی ارتفاعات یخاب و کوه های یخاب و کوه لطیف واقع شده اند و در قسمت شمال شرقی ارتفاعات کوه عقاب قرار دارد.

در واقع پشت ریگ مکانی است که تپه های شنی بیابان بندریگ معروف به مرنجاب از سمت شرق پایان میگیرد. ریگ در گویش مردمان محلی به معنای مکانهای پوشیده از شن و رمل است و پشت ریگ به معنای مکانی در پشت تپه های شنی می باشد.

پوشش گیاهی در مناطق شنی درختان تاق و بوته های اسکنبیل و نسی و در مناطق استپی تاق، درمنه، جگن، رشمه، شور الوان، شور بیابانی و اشنان قابل مشاهده است. در سالهای اخیر جهت شکستن باد و تثبیت شنهای روان در مناطق جنوبی، جنگلهای تاق به صورت دست کاشت قرار گرفته اند.

پوشش جانوری منطقه عبارت است از : شاهین، عقاب، خرگوش، روباه، شغال، گرگ،جرد،هوبره انواع آگاما و مار

نقاط دیدنی :

این منطقه به دلیل دوری از مسیرهای اصلی، کمبود آب و خشکی خیلی مورد اقبال مردم محلی واقع نبوده است. به همین دلیل بیشتر مورد استفاده راهزنان قرار می گرفته که کاروانهای عبوری از مسیر مرنجاب به ورامین را از این منطقه مورد دستبرد قرار میدادند. از جمله مکانهای مورد استفاده راهزنان می توان به قلعه کرشاهی در شرق این منطقه اشاره کرد.

در قسمت مرکزی حد فاصل تپه های شنی و زمینهای قلیایی مناطق بکر و مناظر زیبای طبیعی کویر قابل مشاهده است.

قلعه کرشاهی (کلیک کنید) ، قلعه سردار و کاروانسرای عباسی در شرق این بیابان از جمله آثار فرهنگی به جا مانده از گذشتگان است.

راه های دسترسی :

مسیر اول : مسیر شهرستان ابوزیدآباد-روستای قاسم آباد پس از ورود به روستا و عبور از آن به سمت شمال به یک دو رهای میرسید که مسیر شمال غربی به سمت تپه های شنی حرکت می کند و از حاشیه شرقی تپه ها به سمت شمال به مسیر مرنجاب-سفیدآب منتهی میگردد(70 کیلومتر) . مسیر شرقی پس از عبور از چند مزرعه به سمت شمال شرقی تغییر جهت داده و پس از طی مسافتی در حدود 50 کیلومتر به قلعه کرشاهی منتهی میگردد. این مسیر در ادامه (60 کیلومتر) به محیط بانی سفیدآب در پارک ملی کویر منتهی میگردد.

راه های فرعی متععدی در این منطقه وجود دارد . از جمله این مسیرها می توان به مسیری که از میان تپه های شنی به مرنجاب میرسد اشاره کرد.

بزودی فایل جی پی اس این مسیرها در همین صفحه قرار خواهند گرفت. کلیه مسیرهای این منطقه بجز مسیر قاسم آباد به کرشاهی فقط با خودروهای دو دیفرانسیل قابل تردد هستند.

مهم : بدون راهنمای محلی، بنزین کافی و حداقل 2 خودروی 4wd در این منطقه سفر نکنید.



اکنون ساعت 08:54 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Free Persian Language By Harfe rooz Ver 3.0