طبیعت و توریسم (طبیعت ایران و جهان، نقاط دیدنی، گردشگری)؛

طبیعت و توریسم (طبیعت ایران و جهان، نقاط دیدنی، گردشگری)؛ (http://nature.harferooz.com/index.php)
-   دریا، دریاچه ها و تالابها در ایران (http://nature.harferooz.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   درياچه گهر (http://nature.harferooz.com/showthread.php?t=1943)

neda 30-05-2011 10:43 AM

درياچه گهر
 

درياچه گهر

نام انگلیسی : gahar lake

نام فارسی : دریاچه گهر

موقعیت جغرافیایی

در ايستگاه راه آهن تهران هستيم. ساعت هفت بعد از ظهر روز چهارشنبه سيزدهم تيرماه همه اعضاي گروه آمده‌اند. چهار نفر خانم و سه نفر آقا. قطار درجه دو تهران – انديشمك حركت مي كند. بعد از ساعتي خواب و بيداري حدود ساعت دو نيم به درود مي‌رسيم. سه نفر از دوستان محلي از خرم آباد به ما مي پيوندند. نيم ساعت بعد به سراوند مي‌رسيم. ابتداي مسير 18 كيلو متري تا گهر.

كوله هايمان
را بار قاطرها كرده ايم و حركت شروع شد. عبور از دامنه هاي سرسبز زاگرس و نسيم خنك صبحگاهي روح و جانمان را تازه مي كند.

بعد از حدود 3 ساعت راه پيمايي در كنار چشمه اي و درختي استراحتي و صبحانه‌اي. مجددا حركت با سرعت متوسط سه و نيم كيلومتر بر ساعت حدود دو ساعت بعد نسيم خنك نگين اشترانكوه را روي صورتمان حس مي‌كنيم. ما به گهر رسيده‌ايم. زيبايي با شكوهي دارد ولي افسوس آنجا هم از انباشت زباله انسانهاي بي قيد در امان نمانده است. همانطور جنگل‌هاي بي دفاع آن سوي درياچه كه با تب به جان درختهايش افتاده‌اند. محيط بان آنجا مي گويد كه مسئوليتي در قبال اين بي‌قيدي‌ها ندارد. مي‌گويد آنها شاخه‌هاي خشك را مي برند و مي‌سوزانند كه اگر اين حرف را بپذيرم بايد به عقل خود شك كنم!
باري پس از شبي اتراق در كنار درياچه گهر فرداي آن روز بر مي‌گرديم


كوتاه درباره گهر

درياچه گهر در ميان رشته كوه اشترانكوه در استان لرستان و در ارتفاع 2350 متري از سطح دريا قرار دارد. اين درياچه كه به نگين اشترانكوه معروف است يكي از زيباترين درياچه هاي طبيعي ايران به شمار مي‌رود.

اين درياچه از لحاظ زيست بوم و محيط طبيعي اهميت زيادي دارد و به علت نداشتن را ماشين رو تا حد زيادي از خرابي و آلودگي به دست انسان به دور مانده است.

دسترسي به اين درياچه از طريق شهر دورود امكان‌پذير است. از راه بريرورد در اليگودرز هم مي‌توان به اين درياچه سفر كرد. البته مسيري كه از اليگودرز به گهر مي رسد زيباتر ولي مشكل‌تر است. كوهنورداني كه به قله هاي اشترانكوه صعود مي‌كنند معمولا براي رسيدن به گهر از مسير آبادي تيان حركت مي‌كنند.

براي رفتن از مسير تيان مي‌توان از راه آهن تهران – خرمشهر استفاده كرد و در ايستگاه دربند از قطار پياده شد. گهر يكي از زيباترين درياچه‌هاي ايران است كه با حدود يك و نيم كيلومتر طول و 400 تا 800 متر عرض و 4 تا 28 متر عمق در 33 كيلومتري جنوب شرقي دورود با ارتفاع 2350 متر از سطح دريا در ميان منطقه حفاظت شده اشترانكوه واقع شده است. طبيعت اين منطقه به خصوص در بهار و تابستان بسيار زيبا است.

گهر به احتمال زياد در اثر وقوع يك زمين لرزه بزرگ به وجود آمده است. اين درياچه بر روي گسل اصلي امروزي زاگرس قرار دارد. بنابراين اين درياچه احتمالا در اثر جنبش گسل دورود و رويداد يك زمين لغزش – سنگ ريزش تشکیل شده است.

درياچه گهر زيستگاه مناسبي براي آبزيان و ديگر حيوانات وحشي است كه ساحل آن به جز قسمت مدخل درياچه كه ساحلي ماسه‌اي دارد و به تدريج عميق مي شود در كليه نقاط داراي ساحلي ماسه‌اي است جنگلي انبوه وجود دارد كه اين جنگل هم در معرض خطر است.

از قسمت بالا، جوي آبي به درياچه مي‌ريزد كه ادامه آن به درياچه اي ديگر منتهي مي شود. با حدود 40 دقيقه پياده‌روي مي شود به اين درياچه (گهر دوم يا گهر پايين) رسيد كه يكي از زيباترين پديده‌هاي طبيعي است.

عمق آن كم است و ماهيان كف درياچه را با كمي دقت مي‌شود به خوبي ديد. منطقه حفاظت شده اشترانكوه علاوه بر درياچه زيباي گهر، تونل برفي كمندان، پريزكوه، چشمه وقت ساعت و دره اسپر را نيز در بر مي گيرد. اين منطقه 98 هزار هكتار وسعت دارد و يكي از مهمترين منابع طبيعي ايران به شمار مي‌آيد.

با توجه به گستردگي منطقه و ديدني‌هاي بي شمار آن برنامه سفر بايد دست كم سه روزه باشد. يكي از دره‌هاي بسيار زيبا اطراف درياچه گهر به دره نگار معروف است كه پوشيده از شقايق‌هاي رنگي و لايه واژگون است. زيباترين دشت لاله واژگون دنيا در روستايي به نام گشان در دامنه قالي كوه اليگودرز است اين روستا در دامنه 4000 متري قالي كوه قرار دارد و يكي از زيباترين روستاهاي ايران است از جاهاي ديدني اين روستا مي‌توان به چشمه عسلي، هفت چشمه، مزارع بيد اشاره كرد. سالانه تعداد زيادي گردشگر خارجي و داخلي از اين روستا ديدن مي‌كنند.



اکنون ساعت 10:09 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Free Persian Language By Harfe rooz Ver 3.0