طبیعت و توریسم (طبیعت ایران و جهان، نقاط دیدنی، گردشگری)؛

طبیعت و توریسم (طبیعت ایران و جهان، نقاط دیدنی، گردشگری)؛ (http://nature.harferooz.com/index.php)
-   حیوانات عظیم چثه (http://nature.harferooz.com/forumdisplay.php?f=167)
-   -   شتر دوكوهانه از انقراض نجات يافت (http://nature.harferooz.com/showthread.php?t=708)

emily 02-03-2011 11:35 AM

شتر دوكوهانه از انقراض نجات يافت
 


شتر دوكوهانه از انقراض نجات يافت


مدير قطب علمي تحقيقات دام هاي بومي كشور گفت: با تكثير شتر دوكوهانه در استان اردبيل نسل اين گونه نادر جانوري در كشور از خطر انقراض رهايي يافت.

امير نياسري روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: كار تكثير اين گونه جانوري از سال 78 در شهرستان مشگين شهر شروع شده و تعداد شترهاي دوكاهانه تكثيري از 25 نفر به 55 نفر افزايش يافته است.اين شتر ها از مادر يك كوهانه متولد شده اند كه با تلقيح مصنوعي باردار شده بودند.

وي تعداد كل شترهاي دوكوهانه موجود در استان اردبيل را 152 نفر شتر دوكوهانه ذكر كرده و گفت : دراستان هاي گلستان و قزوين هم شتر دوكوهانه به تعداد محدود يافت مي شود ولي منشا انها هم از استان اردبيل است كه با تلقيح مصنوعي و انتقال جنين از اين استان شترهاي آنها متولد شده است.

نياسري با تاكيد بر همكاري مردم و دولت در ازدياد تعداد شترهاي دوكوهانه در استان اردبيل گفت: در صورت همكاري شترداران و استفاده آنها از تلقيح مصنوعي تعداد شتر دوكوهانه در10 سال آينده مي تواند به 500 نفر شتر افزايش يابد.

مدير قطب علمي تحقيقات دام هاي بومي كشور بيان كرد: شترداراني كه شترهاي آنها مشكلات باروري دارند مي توانند به مركز تلقيح مصنوعي و انتقال جنين در جهاد كشاورزي مشگين شهر مراجعه كرده و مطمئن باشند كه با اقدامات كارشناسان حداقل در هر دو سال و نيم يكبار يك گوساله شتر خواهند داشت.


وي با اشاره به اينكه اردبيل سمبل شتر دوكوهانه در كشور است ، افزود: با شناسايي و شناسنامه دار كردن شترهاي اين استان مي توانيم در آينده محدوديت هاي شترداران را شناسايي و رفع كنيم.

نياسري با بيان اينكه در حال حاضر شترداران استان اردبيل مايل به فروش شترهاي خود به كشورهاي همسايه هستند ، افزود: به زودي با آغاز به كار شبكه پشتيباني تكثير شتردوكوهانه و كمك به باروري شترها و ارائه خدماتي مثل تلقيح مصنوعي و نگهداري آنها در استان شترداران ترغيب به نگهداري شتر مي شوند.

مدير قطب علمي تحقيقات دام هاي بومي كشور گفت: شترها جزو ذخاير كشور هستند و با اينكه حفظ و صيانت از اين ذخاير ظيفه دولت است ولي در دراز مدت بايد مردم از انقراض دامهاي بومي جلوگيري كرده و دولت تنها به نظارت در امور نگهداري از اين ذخاير بپردازد.



اکنون ساعت 12:39 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Free Persian Language By Harfe rooz Ver 3.0