نمایش پست تنها
قدیمی 21-04-2011, 09:58 AM   #2
neda
(کاربر طلایی)
 
neda آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Mar 2011
نوشته ها: 648
Camera هنر عكاسي از حيات ‌وحش


هنر عكاسي از حيات ‌وحش

هميشه با اين تصور به طبيعت برويد كه عكس‌هايي بگيريد تا نحوه تفكر شما نسبت به موضوع يا احساس لطيف حيواني كه عكس مي‌گيريد به مخاطبي كه عكس شما را مي‌بيند، منتقل شود به عنوان مثال:



1: استفاده مناسب از انعكاس حيوانات درآب:

حيوانات در طبيعت ايران- به دليل داشتن اقليم نيمه‌خشك- همچون انسان به آب اين مايه حيات بسيار اهميت داده و از محيط‌هاي آبي بسيار لذت مي‌برند. انتقال اين حس لذت و استفاده مناسب از زاويه نور مناسب و انعكاس موضوع در آب به ويژه در سرچشمه‌ها و آبشخورها مي‌تواند به شما در گرفتن عكسي زبيا كمك كند. بدين ترتيب شما فقط يك حيوان را در كادر ثبت نكرديد، بلكه حس لذت بردن از زندگي موضوعتان را به مخاطبتان منتقل كرديد. اين مي‌تواند يك ثبت هنرمندانه باشد و بالطبع اگر هزاران عكس اين چنيني حتي از موضوعات تكراري بگيريد براي مخاطب شما جذاب خواهد بود.


2: سعي كنيد از پرندگان يا تجمع آنها در پرواز عكاسي كنيد:

براي عكاسي از بيشتر پرندگان در پرواز، به سرعت‌هاي شاتر بالا و فيلم‌هايي با حساسيت بالا (Iso بالا در بدنه‌هاي ديجيتال) و لنزهاي تله بلند فيكس نياز داريد. پيشنهاد من براي اين نوع عكاسي استفاده از لنز 400 Canon I6/5 f است. اين لنز علاوه بر كيفيت بسيار مناسب، داراي قيمت تقريبا پاييني نيز هست. از سرعت‌هاي شاتر بالاي 1200 و از 400 Iso استفاده كنيد (بدنه‌هاي Dslr نسل جديد داراي نويز بسيار كمي در حساسيت 400 هستند) معمولا پرندگان شكاري بلندپرواز را به عنوان مدل عكاسي انتخاب مي‌كنم.

در فصل پاييز و بهار در ارتفاعات بالاي 2200 متر مناطق كوهستاني كشور مي‌توانيد انواع عقاب‌ها و كركس‌ها را بيابيد. بهترين زمان براي عكاسي از پرندگان در پرواز از 7-10 صبح و از 3-4 بعدازظهر است. ابتدا محلي كه پرندگان شكاري مشغول چرخ زدن بر روي جبه‌هاي هوا در آن ناحيه هستند در نظر بگيريد و مكان مناسبي كه كمتر ديده شويد و نيز زاويه مناسبي با موضوع داشته باشيد پيدا كرده و بنشينيد و منتظر فرصت مناسب بمانيد. از جمله بهترين نواحي كوهستاني كشور مي‌توان به منطقه حفاظت شده گلول سراني خراسان شمالي و پارك ملي تندوره خراسان رضوي و منطقه حفاظت شده پرور سمنان و نواحي كوهستاني پارك ملي گلستان اشاره كرد. ديگر مكان مناسب تالاب‌هاي داراي نيزار هستند كه اكثرا انواع سنقرها و شاهين‌ها را در حال چرخ زدن و شكار در اطراف آنها مي‌توانيد پيدا كنيد.

بهترين تالاب‌ها كه تجربيات خوبي در زمينه عكاسي در آنها داشتم مي‌توان به تالاب ميانكاله و گميشان درشمال كشور و تالاب قوريگل و كاني برازان در شمال غرب كشور و تالاب خورخوران و منطقه حفاظت شده‌ مند و حله در جنوب كشور اشاره كرد.


3: انتقال حس حركت و جنب و جوش حيوان:

موضوعات ثابت و بي‌حركت شايد براي بسياري از مخاطبين چندان جذاب نباشند. يك تكنيك ساده كه كمك شاياني در انتقال حس حركت مي‌كند اين است كه دوربين را به سمت موضوعي كه در حال دويدن است، بچرخانيد. براي اولويت شاتر بالاتر از 400 Iso-650 استفاده كنيد. نيم شاتر گرفته و سعي كنيد حركت دستتان را با دوربين و سوژه در حال دويدن هماهنگ كنيد و در لحظه مناسب شاتر را تا انتها فشار دهيد. در اين حالت پس زمينه كاملا محو شده و سوژه شما را واضح خواهد بود و انتقال حس حركت به صورت كامل منتقل خواهد شد. در صورتي كه امكان تكرار وجود دارد مي‌توانيد با سرعت‌هاي شاتر مختلف امتحان كنيد تا بهترين نتيجه حاصل شود و گرنه در حالت p اين كار را انجام دهيد.

استفاده مناسب از نور

ما دو زمان طلايي درعكاسي حيات وحش داريم كه به دليل زاويه نور مناسب و رنگ‌هاي افسانه‌اي آنها سعي كنيد درحد امكان در اين زمان‌ها در فيلد باشيد. يكي صبح زود در نيم ساعت اولي كه آفتاب تازه طلوع كرده است. در اين زمان شما هيچ‌گونه سايه‌اي برروي موضوعتان نداريد و رنگ‌ها بسيار جذاب و خيره‌كننده به نظر مي‌رسند. زمان ديگر نزديك غروب آفتاب است كه به خصوص در تالاب‌ها از تجمع پرندگان مي‌توان عكس‌هاي فوق‌العاده‌اي گرفت.


ثبت نمايش‌ها و رفتارهاي خاص:

پرندگان و پستانداران داراي انواع نمايش‌هاي جنسي به خصوص در فصل توليدمثل و نيز داراي رفتارهاي خاصي در نوع تغذيه و قلمروطلبي‌شان هستند كه با ثبت آنها مي‌توانيد مخاطبين خود را به هيجان آوريد. با كمي مطالعه در زمينه اين رفتارها و حدس زدن مناسب براي ثبت اين لحظات مي‌توانيد باعث پيشرفت در فرايند عكاسي شويد.

neda آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول