موضوع: کبک
نمایش پست تنها
قدیمی 27-05-2010, 01:03 AM   #1
zeynab
(کاربر باتجربه)
 
zeynab آواتار ها
 
تاریخ عضویت: May 2010
محل سکونت: اروميه
نوشته ها: 82
Flying Bird 24 کبک

اندازه کبک 33 سانتی‌متر است ؛ پرنده‌ای آشنا و فراوان که از تیهو کاملا بزرگتر است و به وسیله سطح پشتی خاکستری ، گلوی نخودی رنگ با نوار حاشیه‌ای پهن و سیاه و با راه‌راه عرضی و خیلی واضح پهلو‌ها مشخص می شود . منقار و پاه‌هایش قرمز رنگ است . رنگ خرمایی شاهپرهای کناری دمش در پرواز نمایان می شود .
صورت سفید رنگی دارد و نوار پهن و سیاه ابرویی گشواره مانندی در آن دیده می شود.
زیر تنه اش زرد بلوطی و رو تنه خاکستری مایل به صورتی است.
حاشیه های دمش خاکستری رنگ و در هنگام پرواز، به رنگ بلوطی دیده می شود.
معمولا جفت جفت یا به صورت دسته‌های کوچکی دیده می شود ، ولی گاهی در زمستان گله‌های بزرگی تشکیل می دهند . هنگام احساس خطر کمتر پرواز می کند و بیشتر به سمت سربالایی کوهستان می دود . در بهار و تابستان پرنده‌ای پرسر و صدا و اجتماعی است.


کبک


صدای پرنده:

صدای پرنده نر بلند و سریع، شبیه "کا-کاکا-کاکا، ka-ka-kaka-kaka" شنیده می شود.

زیستگاه :

تقریبا همیشه در دامنه‌ها و شیب‌های کوهستانی باز و سنگلاخ یافت می شود و معمولا در نواحی پردرخت دیده نمی شود . در نواحی خشک اغلبا صبح زود و یا عصر در اطراف چشمه‌ها جمع می شوند .
در میان بوته‌های کوتاه بین صخره‌ها آشیانه می سازد .


کبک






پراکندگی :

کبک پرنده‌ای است بومی ایران و از جمله پرندگانی‌ست که به رغم کاهش قابل توجه آنها در طی ۲۵ سال گذشته ، هنوز به تعداد فراوان در ایران زادوولد می کند.

کبک





حفاظت:

این پرنده با توجه به اینکه مورد علاقه شکارچیان است هنوز برنامه خاص حفاظتی برای آن در نظر گرفته نشده است.
zeynab آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول