01-03-2011, 12:04 PM
|
#1
|
|
(کاربر طلایی)
تاریخ عضویت: Feb 2011
نوشته ها: 956
|
چکاوک طوقی
چکاوک طوقی
این، پرنده 16 سانتیمتر طول دارد و شبیه به طرقه چکاوک اما اندکی کوچکتر است و در پرواز زیر بال ها خاکستری قهوه ای بدون حاشیه سفید انتهای شاهپرهای ثانویه دیده می شود .
انتهای دم سفید و پرهای بیرونی نخودی قهوه ای رنگ است.روی زمین شبیه طرقه چکاوک است. با این تفاوت که خط زیر گلو نازک تر، زیرتنه سفید ، پهلو ها قهوه ای نخودی ، خط ابرویی سفید و پاها قرمز گوشتی است . همچنین سر دارای رگه های تیره وقهوه ای مشخص تری از طرقه چکاوک است.
صدای این پرنده ، در پرواز شبیه طرقه چکاوک و به صورت«ته ره لیت ،trelit» یا «دره لیت drelit» شنیده می شود.این پرنده در مناطق تپه ماهوری با پوشش گیاهی تنک یا در حاشیه کشتزارها در جوار مناطق صخره ای با ارتفاع 1200 تا 1400 متر به سر برده و در زمستان ها را در اراضی کشاورزی نزدیک دریا سپری کرده و روی زمین زیر بوته ها آشیانه می سازد. در ایران بومی و نسبتاً فروان است.
|
|
|