قدیمی 27-02-2011, 02:44 PM   #1
(کاربر طلایی)
 
emily آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Feb 2011
نوشته ها: 956   (نمایش پست ها)
تشکر: 4
25 بار در 22 پست از ایشان تشکر شده است
Not Ranked  0 score     
Dog روباه فنس



روباه فنس


روباه فنس کوچکترین نوع روباه است ولی گویی گوش های بزرگ خود را که به 15سانتیمتر می رسد از خویشاوندان بزرگ خود قرض گرفته است.روباه فنس در صحراهای خشک شمال افریقا و غرب آسیا، عربستان سعودی و صحراهای سینا زندگی می کند و به خوبی برای زیستن در چنین صحراهای گرم وخشک و سوزان و بدون آب سازگار شده است. گوش های بزرگ این جانور همچون رادیاتور عمل می کند و با بیرون تراویدن گرما از رگ های خونی گسترده شده در سطح بزرگ گوش ها دمای بدن جانور تنظیم می گردد. خز پرپشت این جانور به آن کمک می کند که سرمای سخت شبهای صحرا را تاب بیاورد و لایه خزی که پاهای این جانور را پوشانده است به آن امکان می دهد که به راحتی به روی شن های داغ صحرا راه برود.این روباه کوچک با گوش های بزرگ، چشم های درشت و پوزه کوچک بین 24تا 30سانتی متر طول و وزنی حدود 5/1 تا 5/3کیلوگرم دارد. خز پرپشت این روباه به رنگ شن های بیابان و زرد مایل به کرم است. زیرتنه حیوان سفید رنگ،لبه های خارجی گوش ها قهوه ای مایل به قرمز و انتهای دم سیاه رنگ است.





این روباه نیز مانند روباه های دیگر دمی پرپشت و بلند دارد. روباه وقتی که به سرعت در حال دویدن است می تواند با استفاده از این دم بلند در تغییر جهت های ناگهانی تعادل خود را حفظ کند. و به هنگام خوابیدن در شب های سرد بیابان در حالی که آن را به دور خود حلقه زده پوزه و پاهایش را گرم نگه می دارد. فنس با داشتن گوش های خیلی بزرگ از حس شنوایی فوق العده قوی ای برخوردار است. به صورتی که از مسافت های بسیار دور صداهای کوچک را تشخیص می دهد. و از این توانایی برای پیدا کردن طعمه و فرار کردن از تهدید ها استفاده می نماید. این حیوان شبگرد است.

از آنجا که گرمای صحرا به هنگام روز طاقت فرسا و شدید است بهترین سازگاری در این شرایط مخفی ماندن از تابش نور خورشید در زیر زمین است.محیط این لانه های زیرزمینی بسیار خنک تر از سطح خشک و سوزان زمین درصحرا است. گاه مساحت این لانه های پیچ در پیچ به 120متر مربع می رسد و بیش از 15 درب ورود و خروج برای آن ها ساخته می شود. روباه فنس جانوری اجتماعی است و معمولاً در گله های 10تایی زندگی می کنند.

نرهای گله معمولاً قلمرو خودشان را با ادرارشان علامت گذاری می کنند و در فصل جفتگیری بسیار پرخاشگر و مهاجم هستند. در حالی که بیابان در نگاه اول خالی از جانور به نظر می رسد ولی با نگاه دقیق تر زیست بوم آن متوجه می شویم تعداد زیادی از جانوران در بخش های مختلف زندگی می کنند. جیرجیرک ها، مارها و مارمولک ها و جوندگانی مثل موش صحرایی و موش دوپا و پرندگان بیابانی از جمله ساکنان بیابان هستند و فنس ها در این میان از مجموعه این جانداران و همچنین دانه های گیاهان و تخم پرندگان تغذیه می کنند. روباه فنس بسیار تربیت پذیر است و زود اهلی می شود و حتی به صورت یک حیوان خانگی قابل نگهداری است.

emily آنلاین نیست.  
Share on Facebook
پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
گردشگری, حیوانات, روباه, طبیعت, طبیعت و توریسم, طبیعت گردی


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال


Airplanes    Alcohol    Relationships    Law    Weapons    Clothes    poison    Diet     Smoking     Digital Tech    Psychology    Top10    Ideas    Middle East    Success


All times are GMT. The time now is 12:55 PM.


کپی رایت © 1388 . کلیه حقوق برای وبگاه حرف روز محفوظ است