طبیعت و توریسم (طبیعت ایران و جهان، نقاط دیدنی، گردشگری)؛  
بازگشت   طبیعت و توریسم (طبیعت ایران و جهان، نقاط دیدنی، گردشگری)؛ > جانوران > حیوانات > حیوانات عظیم چثه

 
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
Prev پست قبلی   پست بعدی Next
قدیمی 28-02-2011, 11:08 AM   #1
emily
(کاربر طلایی)
 
emily آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Feb 2011
نوشته ها: 956
Moved چرا گردن زرافه ‌ها کش آمده است؟



چرا گردن زرافه ‌ها کش آمده است؟


حدود 15میلیون سال پیش، گیاه‌خوارانی شبیه بزهای کوهی در دشت‌های خشک آفریقا زندگی می‌کردند که هیچ ویژگی آناتومی منحصر‌به‌فردی نداشتند. تنها نکته این بود که تعدادی از آنها گردن‌های کمی بلندتری داشتند.

اولین نمونه‌ها از زرافه‌هایی شبیه به زرافه‌های امروزی که حاصل تکاملی 9‌میلیون ساله بودند، حدود 6‌میلیون سال پیش ظاهر شدند. حیات گونه امروزی زرافه تنها 1‌میلیون سال قدمت دارد. قد این گونه که بلندترین حیوان ساکن خشکی به شمار می‌رود، بین 4.5 تا 5 متر است که نیمی از آن به گردن بلند زرافه تعلق دارد.

اغلب عامل این تکامل را رقابت بر سر غذا و نیاز به دسترسی به شاخه‌های بلندتر درختان می‌دانند. اما از آنجا که زرافه‌ها برای نزاع هم از این گردن‌های بلند استفاده می‌کنند، می‌تواند این تکامل به آنها در برتری حین رقابت بر سر قلمرو و زرافه‌های ماده نیز کمک کند.



تعداد اندک درختان بلند موجود در دشت‌های آفریقا و عدم نیاز به گردن‌کشیدن برای دسترسی بهتر به غذا حتی حین خشک‌سالی این نظریه را تقویت می‌کند.

بلندترین گردن روی زمین به مامنکیزاروس متعلق بوده است. طول گردن این دایناسور گیاه‌خوار حدود 9متر یعنی تقریبا 4 برابر گردن‌های زرافه‌های امروزی بوده است. با این حال فاصله قلب زرافه تا مغز این حیوان حدود 2متر است و در نتیجه خون برای جابجایی در این حیوان هم به فشار بسیاربالایی نیاز خواهد داشت.

به گزارش نیوساینتیست، تازه‌ترین احتمالی که زیست‌شناسان در مورد روند این تکامل مطرح کرده‌اند به گزینش جنسی برمی‌گردد. آنها حدس می‌زنند گردن‌های بلند در رقابت بر سر زرافه‌های ماده، کارایی بیشتری داشته‌اند.

زرافه‌های نر برای این رقابت پهلو‌به پهلو می ایستند و با فشار گردن و سر تلاش می‌کنند رقیب را از میدان به در کنند. به همین دلیل استخوان جمجمه در آنها بسیار‌سخت است و به دو زائده شاخ‌مانند مجهز شده، ساختار استخوانی و ماهیچه‌ای گردن هم بسیار‌محکم طراحی شده است.

جالب است بدانید طول گردن زرافه‌های نر و ماده رشد تقریبا یکسانی داشته اما این ساختار در جنس نر به مراتب سخت‌تر است تا آنجا که می‌تواند با ضربه استخوان‌های حریف را بشکند.

روند مشابه تکامل در زرافه‌های ماده می‌تواند این فرضیه را تحت‌الشعاع قرار دهد اما تعدادی از جانورشناسان معتقدند بقای نسل زرافه‌ها نیازمند تکامل در هر دو جنس نر و ماده بوده است.

آنها تفاوت‌های ظاهری این دو جنس را در حیوانات دیگری مانند طاووس‌ها مطرح می‌کنند که می‌تواند باز هم بخشی از گزینش جنسی باشد. شاید در آینده دلایل قانع‌کننده‌تری برای این شکل از تکامل در زرافه‌ها مطرح شوند اما به احتمال زیاد گزینش جنسی بخشی از آنها خواهد بود.

emily آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
 

برچسب ها
گردشگری, زرافه, زرافه ها, طبیعت, طبیعت و توریسم, طبیعت گردی


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است

انتخاب سریع یک انجمن

War Dreams    Super Perfect Body    Scary Nature    Lovers School    Winner Trick    Hi Psychology    Lose Addiction    Survival Acts    The East Travel    Near Future Tech    How Cook Food    Wonderful Search    Discommend

Book Forever    Electronic 1    Science Doors    The Perfect Offers    Trip Roads    Travel Trip Time    Best Games Of    Shop Instrument    Allowedly


All times are GMT. The time now is 12:55 PM.


کپی رایت © 1388 . کلیه حقوق برای وبگاه حرف روز محفوظ است